Makovo-čokoládová nepečená torta

2015-09-29
  • Makovo-čokoládová nepečená torta

Ingrediencie

  • Korpus: 200 g mandlí, 130 g datlí bez kôstok, štipku soli. Maková plnka: 200 g maku, 1/2 hrnčeka kokosového oleja, 0,5 dl agávového alebo javorového sirupu. Čokoládová poleva: 3/4 hrnčeka kakaa, 4 až 6 datlí, 1/3 hrnčeka kokosového oleja, 1/2 hrnčeka agáve sirupu (ideálne tmavého), prípadne javorového sirupu, štipku soli.

Postup

Krok 1

Mandle namočíme do vody na 8 hodín. Vykôstkované datle (na čokoládovú plnku) namočíme do roztopeného kokosového oleja na 30 minút. Ďatle zmäknú a lepšie sa s nim pracuje. Osobitne namočíme do roztopeného kokosového oleja mak. A začneme vyrábať korpus: mandle scedíme a osušíme. Spolu s datľami a štipkou soli vymixujeme lepkavú hmotu, ktorú natlačíme do formy na klasickú tortu. Naplnenú formu odložíme do chladničky. Mak s olejom a so sirupom vymiešame. Čokoládová plnka: všetky ingrediencie vymixujeme na hladkú hmotu. Na korpus vo forme nanesieme makovú a potom aj čokoládovú polevu. Posypeme kokosovými lupienkami, alebo ozdobíme čerstvým ovocím. Odložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie do druhého dňa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 409
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

410

Podobné recepty:
  • Priešmak (kukuričný koláč)

    Priešmak (kukuričný koláč)

  • Parížske rožky

    Parížske rožky

  • Skôr ako olížete varechu - chlieb náš každodenný

    Skôr ako olížete varechu - chlieb náš každodenný