Makovo-čokoládová nepečená torta

2019-04-10
  • Makovo-čokoládová nepečená torta
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Makovo-čokoládová nepečená torta pre kuchárov, ktorí ocenia rýchlu a jednoduchú prípravu torty bez pečenia.

Ingrediencie

  • 200 g mandlí
  • 130 g datlí bez kôstok
  • štipku soli
  • 1/2 hrnček kokosového oleja
  • 3/4 hrnček Čokoládová poleva: 3/4 hrnčeka kakaa
  • 0,5 dl agávového alebo javorového sirupu
  • 4-6 ks datlí
  • 1/3 hrnček hrnčeka kokosového oleja
  • 1/2 hrnček agáve sirupu (ideálne tmavého) prípadne javorového sirupu
  • štipku soli
  • 200 g maku

Postup

Krok 1

Mandle namočíme do vody na 8 hodín.

Krok 2

Vykôstkované datle (na čokoládovú plnku) namočíme do roztopeného kokosového oleja na 30 minút.

Krok 3

Ďatle zmäknú a lepšie sa s nim pracuje. Osobitne namočíme do roztopeného kokosového oleja mak.

Krok 4

A začneme vyrábať korpus: mandle scedíme a osušíme.

Krok 5

Spolu s datľami a štipkou soli vymixujeme lepkavú hmotu, ktorú natlačíme do formy na klasickú tortu. Naplnenú formu odložíme do chladničky. Mak s olejom a so sirupom vymiešame. Čokoládová plnka: všetky ingrediencie vymixujeme na hladkú hmotu. Na korpus vo forme nanesieme makovú a potom aj čokoládovú polevu. Posypeme kokosovými lupienkami, alebo ozdobíme čerstvým ovocím. Odložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie do druhého dňa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1717
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1718

Podobné recepty:
  • Burizónové ježe s karamelom

    Burizónové ježe s karamelom

  • Šunkové rožteky

    Šunkové rožteky

  • Londýnske rezy

    Londýnske rezy

kuk