Casserole zo zeleniny a so syrovými guľkami

2016-03-16
  • Casserole zo zeleniny a so syrovými guľkami

Popis

Skúste Casserole pripraviť zo zeleniny namiesto mäsa. Neoľutujete! Chuť doplnia syrové guľky a čerstvé bylinky.

Ingrediencie

  • 100 g hladkej múky
  • 1/2 lyžička kypriaceho prášku
  • 50 g masla
  • 50 g syru Čedar
  • viazanička petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 lyžica olivového oleja
  • 10 ks šalotiek
  • 300 g malých zemiakov
  • 4 strúčik cesnaku
  • 250 g baby karotky
  • 2 ks kaleráby
  • 7,5 dl zeleninového vývaru
  • 3 dl bieleho vína
  • 1/2 lyžička trstinového cukru
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • 250 g zelenej fazuľky
  • 250 g šampiňónov
  • 1 ks menšia cuketa
  • 2 lyžička kukuričnej škrobovej múčky
  • 1 ks čili paprička
  • 1 lyžica nadrobno pokrájanej pažítky

Postup

Krok 1

Múku zmiešame so zmäknutým maslom a medzi dlaňami vytvoríme akoby posýpku (mrvance). Pridáme najemno postrúhaný syr, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať (časť si odložíme na neskoršie použitie), soľ, mleté čierne korenie a premiešame. Nespracované cesto odložíme na hodinu do chladničky.

Krok 2

V hrnci zohrejeme olej a osmažíme na ňom do zlatista na štvrtiny prekrojené šalotky. Pridáme očistené zemiaky, pokrájané na štvrtiny a spolu so šalotkami opekáme asi 5 minút. Pridáme na štvrtiny prekrojené strúčiky cesnaku, baby karotku, na kocky pokrájaný kaleráb. Premiešame a podlejem zeleninovým vývarom a asi 2 dl vína. Pridáme štipku trstinové cukru, sójovú omáčku a privedieme do varu. Oheň stíšime na minimum a prikryté varíme asi 15 minút. Pridáme pokrájanú fazuľku a povaríme asi päť minút. Pridáme prekrojené šampiňóny (na polovice, či štvrtiny), na hranolčeky pokrájanú cuketu. V decilitri vína rozmiešame škrobovú múčku, pridáme do hrnca a premiešame. Do nespracovaného cesta pridáme dve lyžice studenej vody a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme dlhý šúľok, ktorý pokrájame asi na tridsať kúskov. Z jednotlivých kúskov vytvarujeme guľky, ktoré vložíme do hrnca. Varíme ešte 10 až 15 minút.

Krok 3

Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a nadrobno pokrájanou čili papričkou. Odstavíme z ohňa a pridáme nadrobno pokrájanú (odloženú) petržlenovú vňať a pažítku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1541
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1542

Podobné recepty:
  • Zapekaná biela fazuľa s krúpami a rajčiakmi

    Zapekaná biela fazuľa s krúpami a rajčiakmi

  • Vyprážaný skorocel

    Vyprážaný skorocel

  • Patizóny vyprážané v cestíčku

    Patizóny vyprážané v cestíčku

kuk