Teplý fazuľový šalát so špaldou
2015-01-13- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- tmavá fazuľa drobnejšieho typu, kúsok cibule, červenej papriky, mrkve, zeleru a menej petržlenu, kúsoček čerstvého zázvoru, 2 kolieska zelenej časti póru, olej Venus, vegeta, kryštáľový cukor, biele mleté korenie, málo balzamika a tekvicového oleja, pol hrste cca 2 dni pripravovanej špaldy
Postup
Krok 1
fazuľu cez noc namočíme, vodu vymeníme, fazuľu uvaríme domäkka, vodu zlejeme a vypijeme., na dno nádoby dáme fazuľu, najemnno postrúhanú mrkvu, zázvor, zeler a petržlen, nadrobno pokrájanú cibuľu, papriku a pór, s olejom zmes jemne premiešame, pridáme koreniny a ďalšie prísady, nakoniec vsypeme špaldu /príprava špaldy: pol dňa či cez noc ju necháme namočenú vo vode na chladnejšom mieste, potom ju 2x denne preplachujeme na sitku a necháme prikrytú/., 13.1.2015