Šťavnaté kuracie prsia s kožou na chrumkavo

2019-04-05
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Šťavnaté kuracie prsia s kožou na chrumkavo je vynikajúce jedlo pre gurmánov.

Ingrediencie

  • 2 ks kuracie prsia s kožou
  • 2 lyžica kvalitnej sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 2 ks 2 uzatvárateľné vrecúška (s uzáverom zip-lock)
  • 4 ks tenké plátky zázvoru
  • 2 lyžica rastlinného oleja
  • 2 ks jarné cibuľky
  • 2 vetvička koriandrovej vňate

Postup

Krok 1

Kuracie prsia s kožou polejeme a potrieme sójovou omáčkou, sezamovým olejom, vložíme ich do uzatvárateľného vrecúška (zip-lock) s dvomi plátkami zázvoru, ktoré položíme na kožu. Dokonale vytlačíme z vrecúšok vzduch a uzatvoríme (ponorením do vody vytlačíme vzduch). Dva litre vody privedieme v hrnci do varu. Odstavíme z ohňa a počkáme päť minút, až potom vrecká s kuracími prsiami vložíme do horúcej vody (mali by klesnúť ku dnu). Prikryjeme. Necháme ich tam 12 minút. Na rozpálenú panvicu dáme dve lyžice rastlinného oleja, prsia z vrecúšok vyberieme a kožou dolu ich dáme na dve minúty na horúci olej v panvici. Koža sa opečie do zlatista na chrumkavo. Preložíme ich na taniere, kožou hore, ozdobíme zelenou vňaťou jarnej cibuľky, koriandrovou vňaťou a najemno pokrájanou bielou časťou jarnej cibuľky opraženou do hneda, na chrumkavo (pripravíme si dopredu).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1899
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1900

Podobné recepty:
  • Plzenské kuracie stehná

    Plzenské kuracie stehná

  • Kačica s broskyňami

    Kačica s broskyňami

  • Moriak pečený s gaštanovou plnkou I

    Moriak pečený s gaštanovou plnkou I

kuk