Šťavnaté kuracie prsia s kožou na chrumkavo
2019-04-05- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Šťavnaté kuracie prsia s kožou na chrumkavo je vynikajúce jedlo pre gurmánov.
Ingrediencie
- 2 ks kuracie prsia s kožou
- 2 lyžica kvalitnej sójovej omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
- 2 ks 2 uzatvárateľné vrecúška (s uzáverom zip-lock)
- 4 ks tenké plátky zázvoru
- 2 lyžica rastlinného oleja
- 2 ks jarné cibuľky
- 2 vetvička koriandrovej vňate
Postup
Krok 1
Kuracie prsia s kožou polejeme a potrieme sójovou omáčkou, sezamovým olejom, vložíme ich do uzatvárateľného vrecúška (zip-lock) s dvomi plátkami zázvoru, ktoré položíme na kožu. Dokonale vytlačíme z vrecúšok vzduch a uzatvoríme (ponorením do vody vytlačíme vzduch). Dva litre vody privedieme v hrnci do varu. Odstavíme z ohňa a počkáme päť minút, až potom vrecká s kuracími prsiami vložíme do horúcej vody (mali by klesnúť ku dnu). Prikryjeme. Necháme ich tam 12 minút. Na rozpálenú panvicu dáme dve lyžice rastlinného oleja, prsia z vrecúšok vyberieme a kožou dolu ich dáme na dve minúty na horúci olej v panvici. Koža sa opečie do zlatista na chrumkavo. Preložíme ich na taniere, kožou hore, ozdobíme zelenou vňaťou jarnej cibuľky, koriandrovou vňaťou a najemno pokrájanou bielou časťou jarnej cibuľky opraženou do hneda, na chrumkavo (pripravíme si dopredu).