Pesto z medvedieho cesnaku
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 5 min.
- Čas varenia : 5 min.
- Celkový čas : 10 min.
Popis
Pesto vieme pripraviť aj z medvedieho cesnaku. Je veľmi zdravé a v kuchyni užitočné.
Ingrediencie
- 1 viazanička medvedieho cesnaku
- 1/2 lyžička soli
- 1.5 dl olivového oleja
- hrsť za hrsť píniových orieškov
- 50 g parmezánu
Postup
Krok 1
Medvedí cesnak umyjeme, osušíme, nadrobno pokrájame. Vložíme do elektrického sekáčika (mixéra), pridáme soľ, olivový olej, píniové oriešky a najemno posekáme. Primiešame postrúhaný parmezán.
Krok 2
Pesto dáme do uzatvárateľného pohárika, povrch polejeme olivovým olejom, uzatvoríme a odložíme do chladničky.