Hroboňovská huspenina

2016-05-27
  • Hroboňovská huspenina

Ingrediencie

  • 1/2 bravčovej hlavy, 1 údené bravčové koleno zadné, 4 bravčové nožičky, 2 údené bravčové nožičky, 2 bravčové chvosty (jeden môže byť údený), 500 g bravčovej kože, 1 veľkú cibuľu, 5 strúčikov cesnaku, 300 g mrkvy, 100 g petržlenu, 100 g buľvového zeleru, 1 lyžicu celého čierneho korenia, soľ.

Postup

Krok 1

Očistenú hlavu, koleno, nožičky, chvosty, kože, zbavené chĺpkov (opálené a oškriabané) dáme do hrnca. Pridáme očistenú cibuľu, strúčiky cesnaku, mrkvu, petržlen, zeler a celé čierne korenie. Zalejeme vodou tak, aby bolo všetko ponorené. Veľmi pomalým varom varíme 6 až 8 hodín. Podľa potreby dopĺňame odparenú vodu. Zbierame penu, aby voda bola číra. Po uvarení (odstavení z ohňa) necháme chvíľu odstáť. Z povrchu odstránime tuk a opatrne (aby sa vývar nezakalil) scedíme cez čisté biele plátno. Podľa chuti, ak je to potrebné, osolíme. Mäso vykostíme a nakrájame, rozdelíme do jednotlivých tanierov. Kože môžeme zomlieť a rozdeliť do tanierov (nie každý to má rád). Zalejeme vývarom. Povrch môžeme zľahka posypať mletou červenou paprikou. Necháme stuhnúť, v studenej komore, alebo vonku. Podávame s nakrájanou, osolenou a octom ochutenou cibuľou. Poznámka: Hroboňovo je niekdajší názov obce Dolný Štál.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3108
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3109

Podobné recepty:
  • Bravčové rezne na šampiňónoch

    Bravčové rezne na šampiňónoch

  • Plnené papriky na provensálsky spôsob

    Plnené papriky na provensálsky spôsob

  • Pečená korenená krkovička

    Pečená korenená krkovička

kuk