Kapustnica

2016-05-26
  • Kapustnica
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 100 min.
  • Celkový čas : 120 min.

Popis

Vianočnú atmosféru určite dotvára voňavý dom po kapustnici. Na dobrú kapustnicu však nemusíme čakať do Vianoc, aby sme si spravili príjemnú atmosféru.

Ingrediencie

  • 250 g čerstvého (alebo údeného) bravčového mäsa
  • 200 g údenej klobásy
  • 400 g kyslej kapusty
  • 10 g sušených húb
  • 100 g sušených sliviek
  • 250 g zemiakov
  • 1 ks cibule
  • 3 strúčik cesnaku
  • 1 ks bobkový list
  • 30 g masti
  • 30 g hladkej múky
  • mletú červenú papriku
  • rascu
  • po 5 zrniek nového a čierneho korenia
  • soľ.

Postup

Krok 1

Umyté mäso a sušené huby dáme variť do vody. Po hodine varenia pridáme nakrájanú kyslú kapustu, očistenú cibuľu, bobkový list, celé nové a čierne korenie, rascu, cesnak rozotrený so soľou a varíme ďalej. Mäkké mäso vyberieme, polievku zahustíme zápražkou pripravenou z masti, múky a papriky. Pridáme údenú klobásu, slivky, očistené zemiaky nakrájané na stredne veľké kúsky a varíme asi 20 minút. Krátko pred dovarením pridáme majorán. Mäso nakrájame a vložíme späť do kapustnice.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3444
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3445

Podobné recepty:
  • Pivová polievka s chlebom

    Pivová polievka s chlebom

  • Silvestrovská jucha

    Silvestrovská jucha

  • Toskánska Ribollita

    Toskánska Ribollita