Zemiakovo-bazalkové gnocchi
2015-02-20- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, 2 hrnčeky hladkej múky, muškátový oriešok, 1 zväzok bazalky, petržlenovú vňať, 2 vajcia, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu zemiakovej škrobovej múčky, 65 g masla.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, postrúhame ich, pridáme dve vajcia, lyžičku soli. Primiešame múku, štipku postrúhaného muškátového orieška, nadrobno pokrájané lístky bazalky, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, lyžicu škrobovej múčky. Dobre vymiešame. Z hmoty formujeme guľky, mokrými rukami, vo veľkosti stolnotenisovej loptičky. Guľky vhodíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch vyberieme ich dierovanou naberačkou a vložíme do roztopeného masla. Premiešame.