Zemiakovo-bazalkové gnocchi

2015-02-20

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, 2 hrnčeky hladkej múky, muškátový oriešok, 1 zväzok bazalky, petržlenovú vňať, 2 vajcia, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu zemiakovej škrobovej múčky, 65 g masla.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, postrúhame ich, pridáme dve vajcia, lyžičku soli. Primiešame múku, štipku postrúhaného muškátového orieška, nadrobno pokrájané lístky bazalky, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, lyžicu škrobovej múčky. Dobre vymiešame. Z hmoty formujeme guľky, mokrými rukami, vo veľkosti stolnotenisovej loptičky. Guľky vhodíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch vyberieme ich dierovanou naberačkou a vložíme do roztopeného masla. Premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 498
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

499

Podobné recepty:
  • Sója na paprike

    Sója na paprike

  • Zapečené zemiaky

    Zapečené zemiaky

  • Pórové rizoto

    Pórové rizoto

kuk