Bábovka

2018-03-10
  • Bábovka

Popis

Jednoduchý recept na bábovku. Bábovku podávame k teplému nápoju.

Ingrediencie

  • 400 g polohrubej múky
  • 80 g tuku
  • 2 ks žĺtky
  • 100 g cukru
  • vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • 20 g droždia
  • 2.5 dl mlieka
  • sneh z 2 bielkov

Postup

Krok 1

Tuk vymiešame s cukrom a žĺtkami. Potom pridáme citrónovú kôru, vanilkový cukor, vykysnutý kvások, múku a mlieko. Cesto dobre vypracujeme a nakoniec pridáme tuhý sneh z 2 bielkov. Potom cesto dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy, necháme dobre vykysnúť a pomaly pečieme. Upečenú bábovku vyklopíme na sitko a celú dobre posypeme vanilkovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1859
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1860

Podobné recepty:
  • Nepravá štrúdľa tvarohová (z cestovín)

    Nepravá štrúdľa tvarohová (z cestovín)

  • Rýchle pripravené čokoládové rožky

    Rýchle pripravené čokoládové rožky

  • Tradičné prešporské pagáčiky

    Tradičné prešporské pagáčiky