Makový zákusok s makovou plnkou
2015-03-15- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- Na cesto: 12 žĺtkov, 280 g práškového cukru, 280 g mletého maku, 14 bielkov. Na plnku: 200 g masla, 200 g práškového cukru, 2 žĺtky, 300 g maku, 3 dl mlieka.
Postup
Krok 1
Cesto: žĺtky vyšľaháme s cukrom. Postupne pridáme mak a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Dva rovnako veľké pekáčiky, alebo dve tortové formy vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme do nich, do každej polovicu cesta. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme približne 35 minút. Plnka: mlieko uvaríme s makom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne, za stáleho šľahania, primiešame mak a žĺtky. Upečené, vychladnuté korpusy plošne prekrojíme na polovice, spojíme makovou plnkou. Vrch a bočné steny potrieme makovou plnkou.