Rezeň na pekáči
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso , Hovädzie mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1997
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa, 500 g bravčového mäsa (bôčik), soľ, mleté čierne korenie, 2 páry párkov, horčicu, 2 natvrdo uvarené vajcia, 3 surové vajcia, olej a víno.
Postup
Krok 1
Hovädzie mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a poukladáme ich na olejom vymastený pekáč. Bôčik pomelieme, okoreníme a pridáme horčicu. Párky nakrájame na kolieska, uvarené vajcia na kocky, pridáme k bôčiku a premiešame spolu s dvomi surovými vajciami. Časť hmoty navrstvíme na každý rezeň. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre. Pred dopečením podlejeme vínom. Podávame so zemiakmi, prípadne studené s chlebom.