Bravčová pečienka pri zažívacích ťažkostiach
2015-12-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vnútornosti
Ingrediencie
- 400 g bravčového stehna
- 20 g oleja
- trochu soľ
- trochu rascu
- 1 ks pečivo
- 100 g krupice
- 1 ks vajce
- trochu prášok do pečiva
- 600 g mladých kalerábov
- 20 g hladkej múky
- 10 g masla
- trochu cukor
- trochu citrónovú šťavu
- trochu pažítku alebo petržlenovú vňať.
- 600 g zemiakov
Postup
Krok 1
Celý kus mäsa opražíme zo všetkých strán na suchej (teflonovej) panvici, osolíme, posypeme rascou. Na dno pekáčika dáme olej, vložíme mäso, podlejeme horúcou vodou a upečieme do mäkka. Zemiaková knedľa: Uvarené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajce, soľ, krupicu, prášok do pečiva a vypracujeme cesto. Nakrájanú, osušenú, žemľu zapracujeme do cesta, z ktorého vyformujeme valec a uvaríme ho v osolenej vode. Varíme asi 25 minút. Kapusta z kalerábu: Ošúpané kaleráby postrúhame na hrubom strúhadle. Podusíme v malom množstve vody so soľou a rascou. Hladkú múku vymiešame vo vode, ktorú pridáme ku kalerábu. Dusíme asi 20 minút. Dochutíme citrónovou šťavou, cukrom, pokrájanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Navrch dáme čerstvé maslo.