Bravčová pečienka pri zažívacích ťažkostiach

2015-12-10

Ingrediencie

  • 400 g bravčového stehna
  • 20 g oleja
  • trochu soľ
  • trochu rascu
  • 1 ks pečivo
  • 100 g krupice
  • 1 ks vajce
  • trochu prášok do pečiva
  • 600 g mladých kalerábov
  • 20 g hladkej múky
  • 10 g masla
  • trochu cukor
  • trochu citrónovú šťavu
  • trochu pažítku alebo petržlenovú vňať.
  • 600 g zemiakov

Postup

Krok 1

Celý kus mäsa opražíme zo všetkých strán na suchej (teflonovej) panvici, osolíme, posypeme rascou. Na dno pekáčika dáme olej, vložíme mäso, podlejeme horúcou vodou a upečieme do mäkka. Zemiaková knedľa: Uvarené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajce, soľ, krupicu, prášok do pečiva a vypracujeme cesto. Nakrájanú, osušenú, žemľu zapracujeme do cesta, z ktorého vyformujeme valec a uvaríme ho v osolenej vode. Varíme asi 25 minút. Kapusta z kalerábu: Ošúpané kaleráby postrúhame na hrubom strúhadle. Podusíme v malom množstve vody so soľou a rascou. Hladkú múku vymiešame vo vode, ktorú pridáme ku kalerábu. Dusíme asi 20 minút. Dochutíme citrónovou šťavou, cukrom, pokrájanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Navrch dáme čerstvé maslo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 778
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

779

Podobné recepty:
  • Vyprážané bravčové rebierka

    Vyprážané bravčové rebierka

  • Korenistá špecialita

    Korenistá špecialita

  • Belianska omeleta s kuracou pečeňou

    Belianska omeleta s kuracou pečeňou

kuk