Teľacie (bravčové) na paradajkách

2015-09-29

Ingrediencie

  • 40 g tuku, 1 cibuľa, 600 g teľacieho mäsa, voda, soľ, 1 malý paradajkový pretlak, rozriedený na pollitra, 1 lyžička maizeny, 2 kocky cukru.

Postup

Krok 1

Teľacie zo stehna dobre umyjeme a dáme na tuk s cibuľou. Mäso hneď osolíme, a keď sa opečie, podlejeme ho horúcou vodou a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Asi pol hodiny pred dopečením podlejeme paradajkovým pretlakom. Hotové mäso vyberieme, šťavu zahustíme maizenou a trochu osladíme. Dobre povarenú a podľa potreby rozriedenú precedíme a podávame k mäsu v mise na omáčky. Namiesto pretlaku môžeme použiť čerstvé paradajky, ktoré pokrájame na kolieska a pridáme k mäsu hneď na začiatku dusenia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1181
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1182

Podobné recepty:
  • Plnené cukiny I

    Plnené cukiny I

  • Pečený bôčik s cibuľovou omáčkou

    Pečený bôčik s cibuľovou omáčkou

  • Pečené marinované rebierka

    Pečené marinované rebierka

kuk