Teľacie (bravčové) na paradajkách
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso , Bravčové mäso
Ingrediencie
- 40 g tuku, 1 cibuľa, 600 g teľacieho mäsa, voda, soľ, 1 malý paradajkový pretlak, rozriedený na pollitra, 1 lyžička maizeny, 2 kocky cukru.
Postup
Krok 1
Teľacie zo stehna dobre umyjeme a dáme na tuk s cibuľou. Mäso hneď osolíme, a keď sa opečie, podlejeme ho horúcou vodou a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Asi pol hodiny pred dopečením podlejeme paradajkovým pretlakom. Hotové mäso vyberieme, šťavu zahustíme maizenou a trochu osladíme. Dobre povarenú a podľa potreby rozriedenú precedíme a podávame k mäsu v mise na omáčky. Namiesto pretlaku môžeme použiť čerstvé paradajky, ktoré pokrájame na kolieska a pridáme k mäsu hneď na začiatku dusenia.