Teľacie (bravčové) na paradajkách

2015-09-29

Ingrediencie

  • 40 g tuku, 1 cibuľa, 600 g teľacieho mäsa, voda, soľ, 1 malý paradajkový pretlak, rozriedený na pollitra, 1 lyžička maizeny, 2 kocky cukru.

Postup

Krok 1

Teľacie zo stehna dobre umyjeme a dáme na tuk s cibuľou. Mäso hneď osolíme, a keď sa opečie, podlejeme ho horúcou vodou a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Asi pol hodiny pred dopečením podlejeme paradajkovým pretlakom. Hotové mäso vyberieme, šťavu zahustíme maizenou a trochu osladíme. Dobre povarenú a podľa potreby rozriedenú precedíme a podávame k mäsu v mise na omáčky. Namiesto pretlaku môžeme použiť čerstvé paradajky, ktoré pokrájame na kolieska a pridáme k mäsu hneď na začiatku dusenia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1212
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1213

Podobné recepty:
  • Dusená pečeň so sójovou omáčkou

    Dusená pečeň so sójovou omáčkou

  • Jahňacie na indický spôsob

    Jahňacie na indický spôsob

  • Hovädzie na hríboch

    Hovädzie na hríboch

kuk