Cibuľačka s bryndzovými krutónmi

2016-04-14
  • Cibuľačka s bryndzovými krutónmi
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Lahôdka s bielym vínom a krutónmi z bryndze.

Ingrediencie

  • 1 ks bagetu
  • 125 g bryndze
  • 1 kg cibule (bielej alebo žltej)
  • 2 lyžica krupicového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 dl suchého bieleho vína
  • 1 l kuracieho vývaru
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1/4 lyžička mletého čierneho korenia

Postup

Krok 1

Krajčeky bagety natrieme bryndzou, poukladáme ich na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Zapekáme, až bryndza získa jemne zlato-hnedé sfarbenie.

Krok 2

Cibuľu pokrájame na mesiačiky a osmažíme ju na masle do svetlo-hneda. Pridáme krupicový cukor, premiešame a po chvíli pridáme lyžicu hladkej múky. Premiešame, krátko osmažíme a zalejem bielym vínom. Miešame a alkohol necháme odpariť. Pridáme kurací vývar, sušený tymian, mleté čierne korenie, premiešame a varíme asi 20 minút.

Krok 3

Pri servírovaní položíme na vrch polievky dva krutóny s bryndzou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 486
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

487

Podobné recepty:
  • Boršč III

    Boršč III

  • Špargľová polievka

    Špargľová polievka

  • Šalátová polievka

    Šalátová polievka