Pór so syrovou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
Ingrediencie
- 500 g póru, 20 g masla, 30 g hladkej múky, štvrť litra mäsového vývaru (môže byť aj z kocky), 1 dl mlieka, 1 Lunex, 0,5 dl bieleho vína, 200 g údeného mäsa alebo šunky, mleté čierne korenie, muškátový oriešok.
Postup
Krok 1
Umytý pór krátko povaríme v slanej vode a pokrájame na malé kúsky. Maslo roztopíme, pridáme hladkú múku a krátko popražíme. Zalejeme vývarom a mliekom, pridáme pokrájaný Lunex a za stáleho miešania pomaly roztopíme. Nakoniec pridáme víno, ochutíme korením a štipkou muškátového orieška. Údené mäso alebo šunku pokrájame na kocky, opražíme na oleji a podávame spolu s omáčkou.