Pór so syrovou omáčkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g póru, 20 g masla, 30 g hladkej múky, štvrť litra mäsového vývaru (môže byť aj z kocky), 1 dl mlieka, 1 Lunex, 0,5 dl bieleho vína, 200 g údeného mäsa alebo šunky, mleté čierne korenie, muškátový oriešok.

Postup

Krok 1

Umytý pór krátko povaríme v slanej vode a pokrájame na malé kúsky. Maslo roztopíme, pridáme hladkú múku a krátko popražíme. Zalejeme vývarom a mliekom, pridáme pokrájaný Lunex a za stáleho miešania pomaly roztopíme. Nakoniec pridáme víno, ochutíme korením a štipkou muškátového orieška. Údené mäso alebo šunku pokrájame na kocky, opražíme na oleji a podávame spolu s omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1109
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1110

Podobné recepty:
  • Zvyškové lievance

    Zvyškové lievance

  • Vyprážané huby v cestíčku

    Vyprážané huby v cestíčku

  • Varené zemiaky s cestovinou

    Varené zemiaky s cestovinou

kuk