Teľací rezeň s ovocím

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g teľacieho mäsa, 3 lyžice tuku, soľ, ananás, broskyne, banán, trochu múky a masla.

Postup

Krok 1

Teľacie mäso pokrájame cez vlákno s hmotnosťou 50-70 g, naklepeme, osolíme a opečieme v horúcom tuku po obidvoch stranách. Na jednej strane opekáme rezne 4-5 minút prikryté, potom ešte 2-3 minúty bez prikrytia. S teľacím rezňom súčasne opekáme koliesko ananásu, polovicu broskyne alebo kolieska banánu. Mäso a ovocie z panvice vyberieme a prikryjeme. Do výpeku pridáme múku, miešame, pridáme 1-2 lyžice vody, dobre povaríme. Keď tuk vystúpi na povrch pridáme kúsok čerstvého masla a pripravené rezne na tanieri polejeme. Prílohou sú zemiakové hranolčeky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 862
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

863

Podobné recepty:
  • Teľacie ragú na grécky spôsob

    Teľacie ragú na grécky spôsob

  • Vyprážaná pečeň

    Vyprážaná pečeň

  • Pečeň s kelom

    Pečeň s kelom