Pečené bravčové mäso

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového mäsa, rasca, cibuľa, cesnak, soľ, (lyžica múky a 1 lyžica rajčiakového pretlaku).

Postup

Krok 1

Umyté mäso krátko špikujeme očistenými polovičkami strúčikov cesnaku tak, že ostrým špicatým nožom urobíme vpich v dĺžke cesnaku, nôž vytiahneme a vsunieme cesnak, potom mäso osolíme a posypeme rascou. Ak je na mäse aj koža, nakrojíme ju na štvorčeky. Do pekáča vložíme na hrubé kolieska pokrájanú očistenú cibuľu, 2-3 strúčiky prekrojeného cesnaku, mäso vložíme kožou dolu a pomaly pečieme 1-1,5 hodiny. Počas pečenia výpek dolievame teplou vodou a mäso polievame výpekom. Mäso raz obrátime. Keď je mäso mäkké, zapečieme ho do červena. Upečené mäso z pekáča vyberieme, pokrájame a cesnak odstránime. Výpek z pekáča nožom zoškrabeme, ak treba, dolejeme vodou, prevaríme, precedíme a pokrájané mäso na tanieri podlejeme šťavou. Ak máme radi hustejšiu šťavu, výpek z mäsa zahustíme múkou, pridáme rajčiakový pretlak, chvíľu miešame a restujeme, potom dolejeme horúcu vodu a varíme, kým tuk nevystúpi na povrch. Šťavu precedíme. Pečené mäso podávame s dusenou kapustou, žemľovou knedľou alebo so zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1171
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1172

Podobné recepty:
  • Mäsový závin I

    Mäsový závin I

  • Budapeštianske prírodné rezne

    Budapeštianske prírodné rezne

  • Sýte hovädzie rezne

    Sýte hovädzie rezne

kuk