Pečené bravčové mäso
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1 kg bravčového mäsa, rasca, cibuľa, cesnak, soľ, (lyžica múky a 1 lyžica rajčiakového pretlaku).
Postup
Krok 1
Umyté mäso krátko špikujeme očistenými polovičkami strúčikov cesnaku tak, že ostrým špicatým nožom urobíme vpich v dĺžke cesnaku, nôž vytiahneme a vsunieme cesnak, potom mäso osolíme a posypeme rascou. Ak je na mäse aj koža, nakrojíme ju na štvorčeky. Do pekáča vložíme na hrubé kolieska pokrájanú očistenú cibuľu, 2-3 strúčiky prekrojeného cesnaku, mäso vložíme kožou dolu a pomaly pečieme 1-1,5 hodiny. Počas pečenia výpek dolievame teplou vodou a mäso polievame výpekom. Mäso raz obrátime. Keď je mäso mäkké, zapečieme ho do červena. Upečené mäso z pekáča vyberieme, pokrájame a cesnak odstránime. Výpek z pekáča nožom zoškrabeme, ak treba, dolejeme vodou, prevaríme, precedíme a pokrájané mäso na tanieri podlejeme šťavou. Ak máme radi hustejšiu šťavu, výpek z mäsa zahustíme múkou, pridáme rajčiakový pretlak, chvíľu miešame a restujeme, potom dolejeme horúcu vodu a varíme, kým tuk nevystúpi na povrch. Šťavu precedíme. Pečené mäso podávame s dusenou kapustou, žemľovou knedľou alebo so zemiakmi.