Srbská musaka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 500 g baranieho mäsa bez kosti, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky rajčiakového pretlaku, mletá červená paprika, tymian alebo majorán, čierne korenie, soľ, 2 zelené papriky, 2 rajčiaky, 1 pór, plátky mäkkého syra.
Postup
Krok 1
Odležané a na drobnejšie kúsky pokrájané baranie mäso bez kosti vložíme do teplého tuku s pokrájanou cibuľou, osolíme, okoreníme mletou paprikou, čiernym korením a roztlačeným cesnakom, tymianom, pomiešame a dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vydusí, mäso podlievame horúcim vývarom z kosti, alebo s vodou a prikryté dusíme, kým je mäso polomäkké. Pridáme pokrájanú a očistenú zelenú papriku, rajčiaky, rajčiakový pretlak, na krúžky pokrájaný väčší pór, pomiešame, prilejeme vývar z kostí, navrch poukladáme plátky mäkkého syra a v horúcej rúre zapekáme asi 20-30 minút, kým zelenina zmäkne a syr s roztopí. Na tanieri posypeme pokrm zelenými vňaťami bylinkových korení. Musaku podávame s varenými alebo opečenými zemiakmi, alebo s chlebom.