Bravčové osrdie na viedenský spôsob

2015-12-15

Ingrediencie

  • 1/2 ks bravčového alebo teľacieho osrdia (pľúca a srdce)
  • trochu soľ
  • 1 ks mrkva
  • 1 ks petržlen
  • 1/2 ks zeleru
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks bobkový list
  • 4-5 ks zrniek čierneho korenia
  • 2 lyžica tuku
  • 2 lyžica múky
  • 2 ks kyslé uhorky
  • 1/2 ks citróna
  • trochu cukru
  • trochu ocot
  • 1 lyžička horčice
  • trochu sardelovej pasty
  • 3 dl smotany.

Postup

Krok 1

Pľúca a srdce narežeme a v niekoľkých vodách dobre umyjeme. Upravené osrdie vložíme do vriacej osolenej vody s koreňovou zeleninou, cibuľou a korením. Varíme prikryté asi 40-50 minút. Uvarené osrdie vyberieme z vývaru, vložíme do studenej vody a vychladíme. Odstránime chrupavky, blany a hrubé žily. očistené osrdie pokrájame na hranolčeky. Vývar precedíme. Zeleninu s cibuľou rozmixujeme alebo pretrieme cez sito. Kyslú uhorku pokrájame na tenké rezance. Z tuku a múky urobíme svetlohnedú zápražku, zalejeme vlažným precedeným vývarom z osrdia, miešame do bodu varu a necháme variť na miernom ohni 10-15 minút. Potom vložíme zeleninu, uhorky, osrdie, všetky pochutiny a smotanu a spolu varíme ešte 10 minút. Podľa potreby dosolíme, pridáme ocot a trochu cukru. Osrdie na viedenský spôsob podávame so žemľovou knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1928
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1929

Podobné recepty:
  • Bravčové údené mäso dusené v keli

    Bravčové údené mäso dusené v keli

  • Dusené býčie žľazy s hubami

    Dusené býčie žľazy s hubami

  • Vyprážané bravčové mäso

    Vyprážané bravčové mäso

kuk