Bravčové osrdie na viedenský spôsob
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vnútornosti
Ingrediencie
- 1/2 ks bravčového alebo teľacieho osrdia (pľúca a srdce)
- trochu soľ
- 1 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 1/2 ks zeleru
- 1 ks cibuľa
- 1 ks bobkový list
- 4-5 ks zrniek čierneho korenia
- 2 lyžica tuku
- 2 lyžica múky
- 2 ks kyslé uhorky
- 1/2 ks citróna
- trochu cukru
- trochu ocot
- 1 lyžička horčice
- trochu sardelovej pasty
- 3 dl smotany.
Postup
Krok 1
Pľúca a srdce narežeme a v niekoľkých vodách dobre umyjeme. Upravené osrdie vložíme do vriacej osolenej vody s koreňovou zeleninou, cibuľou a korením. Varíme prikryté asi 40-50 minút. Uvarené osrdie vyberieme z vývaru, vložíme do studenej vody a vychladíme. Odstránime chrupavky, blany a hrubé žily. očistené osrdie pokrájame na hranolčeky. Vývar precedíme. Zeleninu s cibuľou rozmixujeme alebo pretrieme cez sito. Kyslú uhorku pokrájame na tenké rezance. Z tuku a múky urobíme svetlohnedú zápražku, zalejeme vlažným precedeným vývarom z osrdia, miešame do bodu varu a necháme variť na miernom ohni 10-15 minút. Potom vložíme zeleninu, uhorky, osrdie, všetky pochutiny a smotanu a spolu varíme ešte 10 minút. Podľa potreby dosolíme, pridáme ocot a trochu cukru. Osrdie na viedenský spôsob podávame so žemľovou knedľou.