Domáca tarhoňa

2016-05-10
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 25 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Tarhoňa pripravená po domácky podľa nášho receptu. Podáva sa s mäsom a šalátom.

Ingrediencie

  • 500 g hrubej múky
  • 3-4 ks vajcia
  • olej
  • cibuľu
  • soľ

Postup

Krok 1

Múku preosejeme na dosku, trochu osolíme, v strede urobíme jamku, nožom zapracujeme vajcia a cesto rukami domiesime. Vypracujeme hladké tvrdé cesto, ktoré strúhame na hrubom strúhadle a na plechu, v tenkej vrstve necháme uschnúť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, vsypeme tarhoňu a pri stálom miešaní restujeme v tuku, až cestovina zhnedne. Osolíme, prilejeme horúcu vodu (aby bola cestovina zakrytá) a prikryté dusíme 25 minút. Nemiešame, ak treba, aby bola cestovina mäkká, horúcu vodu dolejeme.

Krok 2

Keď je tarhoňa mäkká a sypká, bez vody, prikrytú necháme 10 minút postáť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1559
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1560

Podobné recepty:
  • Zapekaný karfiol

    Zapekaný karfiol

  • Mrkva ako mäso

    Mrkva ako mäso

  • Plnené zapečené papriky

    Plnené zapečené papriky

kuk