Domáca tarhoňa
2016-05-10- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 25 min.
- Celkový čas : 45 min.
Popis
Tarhoňa pripravená po domácky podľa nášho receptu. Podáva sa s mäsom a šalátom.
Ingrediencie
- 500 g hrubej múky
- 3-4 ks vajcia
- olej
- cibuľu
- soľ
Postup
Krok 1
Múku preosejeme na dosku, trochu osolíme, v strede urobíme jamku, nožom zapracujeme vajcia a cesto rukami domiesime. Vypracujeme hladké tvrdé cesto, ktoré strúhame na hrubom strúhadle a na plechu, v tenkej vrstve necháme uschnúť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, vsypeme tarhoňu a pri stálom miešaní restujeme v tuku, až cestovina zhnedne. Osolíme, prilejeme horúcu vodu (aby bola cestovina zakrytá) a prikryté dusíme 25 minút. Nemiešame, ak treba, aby bola cestovina mäkká, horúcu vodu dolejeme.
Krok 2
Keď je tarhoňa mäkká a sypká, bez vody, prikrytú necháme 10 minút postáť.