Orechový piškótový korpus

2015-09-29

Ingrediencie

  • 5 vajec, 250 g práškového cukru, 125 g zomletých vlašských orechov, 125 g hrubej múky, 1 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, citrónová kôra.

Postup

Krok 1

Žĺtky šľaháme s cukrom. Keď zmes zhustne, vlejeme mlieko. Múku zmiešame s kypriacim práškom a s pomletými orechmi. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovo-cukrovej zmesi zašľaháme polovicu snehu z bielkov a potom striedavo vmiešame múku s orechmi a sneh z bielkov. Cesto hneď prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy alebo do plechu, v predhriatej, horúcej rúre upečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1163
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1164

Podobné recepty:
  • Francúzska brioška (Brioche à tête)

    Francúzska brioška (Brioche à tête)

  • Šľahačkové rezy

    Šľahačkové rezy

  • Browneese (čokoládová torta)

    Browneese (čokoládová torta)

kuk