Orechový piškótový korpus
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Koláče
Ingrediencie
- 5 vajec, 250 g práškového cukru, 125 g zomletých vlašských orechov, 125 g hrubej múky, 1 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, citrónová kôra.
Postup
Krok 1
Žĺtky šľaháme s cukrom. Keď zmes zhustne, vlejeme mlieko. Múku zmiešame s kypriacim práškom a s pomletými orechmi. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovo-cukrovej zmesi zašľaháme polovicu snehu z bielkov a potom striedavo vmiešame múku s orechmi a sneh z bielkov. Cesto hneď prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy alebo do plechu, v predhriatej, horúcej rúre upečieme.