Jemný jablkový koláč

2016-03-25
  • Jemný jablkový koláč
    • Čas prípravy : 20 min.
    • Čas varenia : 40 min.
    • Celkový čas : 60 min.

    Popis

    Jemno postrúhané jablká vám v koláči vytvoria skvelú chuť.

    Ingrediencie

    • 400 g práškového cukru
    • 1 vrecúško vanilkového cukru
    • 5 ks vajec
    • 300 g hrubej múky
    • 600 g neolúpaných jabĺk
    • 100 g hrozienok
    • 100 g mletých orechov
    • 3/4 vrecúško prášku do pečiva
    • malinový alebo ríbezľový lekvár
    • čokoládovú polevu.

    Postup

    Krok 1

    Jadrovníkov zbavené jablká postrúhame aj so šupkou. Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a pridávame k nim striedavo múku a jablká. Vmiešame hrozienka a orechy. Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte teplý koláč potrieme lekvárom. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (5 / 5)

    5 1 3187
    Ohodnoť tento recept

    1 ľudí hodnotilo recept

    3188

    Podobné recepty:
    • Čokoládový krém so sušenými slivkami

      Čokoládový krém so sušenými slivkami

    kuk