Lístkové rezy s makovou plnkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 500 g lístkového cesta, 500 g maku, 130 g kryštálového cukru, 3 dl vody alebo mlieka, 50 g hrozienok, 1 balíček vanilínového cukru, 1/2 lyžičky pomletých klinčekov, kôra z umytého citróna, 2 lyžice marhuľového lekváru.
Postup
Krok 1
Lístkové cesto rozdelíme na polovice, vyvaľkáme na tenký plát vo veľkosti plechu, pomocou valčeka preložíme na plech a v predhriatej rúre pri 220 stupňov celzia upečieme 2 pláty. Plnka: vodu alebo mlieko, s cukrom a s hrozienkami prevaríme. Vsypeme pomletý mak, vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a pomleté klinčeky. Pridáme lekvár a dobre rozmiešame. Plnka musí byť dobre roztierateľná. Teplú plnku rozotrieme na upečený korpus lístkového cesta a druhým korpusom prikryjeme tak, aby spodná časť plátu bola navrchu. Len tak je povrch rezov rovný. Keď plnka vychladne, pokrájame rezy ostrým tenkým a špicatým nožom tak, že nôž držíme kolmo a špicom korpus režeme. Pokrájané rezy pocukrujeme.