Nepečené perníkové kocky

2015-09-29
  • Nepečené perníkové kocky

Ingrediencie

  • 200 g perníkových omrviniek (postrúhaný perník), 1 bielok, 100 g práškového cukru, 1 lyžicu kakaa, 1 lyžicu rozpustnej kávy, 2 až 3 lyžice zmäknutého masla, nugátový krém (polotovar, tzv. nuteta) alebo nugátovú čokoládu, čokoládové hoblinky, alebo granule na posypanie.

Postup

Krok 1

Z perníkových omrviniek, ušľahaného bielku, cukru, kakaa, kávy a zmäknutého masla vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 3 časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme na obdĺžniky hrubé asi 3 mm. Dva pláty potrieme nugátovým krémom. Poukladáme ich na seba a rovnomerne rukami postláčame. Povrch potrieme nugátovým krémom a ozdobíme čokoládovou posýpkou. Po stuhnutí (asi 3 hodiny v chladničke) pokrájame na kocky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1858
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1859

Podobné recepty:
  • Viedenská jablková štrúdľa z lístkového cesta

    Viedenská jablková štrúdľa z lístkového cesta

  • Sladký pistáciový dezert s pomarančovým džemom

    Sladký pistáciový dezert s pomarančovým džemom

  • Čokoládová torta I

    Čokoládová torta I

kuk