Vývar z hydiny
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Popis
Zahreje, vylieči a zachutí. Vývar z hydiny je poctivá polievka na nedeľný obed.
Ingrediencie
- 2 kg zostatkov po vykosťovaní kuracieho mäsa
- 5 l vody
- 1 lyžička soli
- 5 zrnko čierneho korenia
- 2 ks cibule
- 400 g koreňovej zeleniny
Postup
Krok 1
Umyté, očistené suroviny získané z vykosťovania kurčiat sa sparia vriacou vodou, scedia a opláchnu studenou vodou. Potom sa vložia do vhodnej nádoby, zalejú studenou vodou, mierne osolia, pridá sa nahrubo rozdrvené korenie, privedie pomaly do varu a varí sa miernym varom asi 60 až 75 minút.
Krok 2
Počas varenia sa pridá nahrubo nakrájaná očistená cibuľa, koreňová zelenina a varí sa domäkka.
Krok 3
Hotový vývar sa precedí cez husté cedidlo a používa sa podľa potreby na prípravu hydinových polievok, prípadne na prípravu pokrmov.