Vývar z hydiny

2018-03-10
  • Vývar z hydiny

Popis

Zahreje, vylieči a zachutí. Vývar z hydiny je poctivá polievka na nedeľný obed.

Ingrediencie

  • 2 kg zostatkov po vykosťovaní kuracieho mäsa
  • 5 l vody
  • 1 lyžička soli
  • 5 zrnko čierneho korenia
  • 2 ks cibule
  • 400 g koreňovej zeleniny

Postup

Krok 1

Umyté, očistené suroviny získané z vykosťovania kurčiat sa sparia vriacou vodou, scedia a opláchnu studenou vodou. Potom sa vložia do vhodnej nádoby, zalejú studenou vodou, mierne osolia, pridá sa nahrubo rozdrvené korenie, privedie pomaly do varu a varí sa miernym varom asi 60 až 75 minút.

Krok 2

Počas varenia sa pridá nahrubo nakrájaná očistená cibuľa, koreňová zelenina a varí sa domäkka.

Krok 3

Hotový vývar sa precedí cez husté cedidlo a používa sa podľa potreby na prípravu hydinových polievok, prípadne na prípravu pokrmov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 680
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

681

Podobné recepty:
  • Tandoori masala

    Tandoori masala

  • Mrkvový džem s medom

    Mrkvový džem s medom

  • Jablkový lekvár

    Jablkový lekvár