Slepačia polievka I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 menšia sliepka alebo polovica väčšej sliepky, 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler), 1 cibuľa, 2 mladé póry, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať posekaná nadrobno alebo nadrobno posekaná pažítka.

Postup

Krok 1

Očistenú a umytú sliepku dáme variť do studenej vody. Po hodine varenia pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, očistenú cibuľu, póry a očistené strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dovaríme. Uvarenú polievku precedíme a zeleninu spolu s vykosteným mäsom vložíme späť do polievky. Hotovú polievku pred podávaním dochutíme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo nadrobno posekanou pažítkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1659
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1660

Podobné recepty:
  • Gazdovská zemiaková polievka

    Gazdovská zemiaková polievka

  • Karfiolová polievka III

    Karfiolová polievka III

  • Zeleninová - jarná vložka do mäsovej polievky

    Zeleninová - jarná vložka do mäsovej polievky

kuk