Francúzska slepačia polievka

2018-02-15

Popis

Francúzska slepačia polievka

Ingrediencie

  • 1/2 ks sliepky
  • 1 lyžica masla
  • soľ
  • 0,7 l hydinového vývaru (voda 3 kocky)
  • 1 ks citrón
  • petržlenovú vňať
  • 1,5 dl červeného vína
  • štipku zázvoru
  • štipku mletej škorice
  • 2 ks žemle (sendvič)

Postup

Krok 1

Očistená, umytá sliepka sa rozseká na štvrtky, rýchlo sa opečie na masle z obidvoch strán, zaleje hydinovým vývarom, vínom a po zovretí sa varí tiahnutím. Počas varenia sa zbiera pena a asi po 30 minútach sa pridá mletý zázvor, škorica a na kocky nakrájaný nasucho opečený sendvič, osolí sa a ochutí citrónovou šťavou. Mäkké mäso sa vyberie, vykostí, nakrája na rovnomerné kusy. Polievka sa precedí cez husté cedidlo a prešľahá. Pri podávaní sa do taniera vloží mäso a zaleje sa horúcou polievkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1005
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1006

Podobné recepty:
  • Viedenské halušky

    Viedenské halušky

  • Špargľa na biesmarkský spôsob

    Špargľa na biesmarkský spôsob

  • Polievka z morských plodov

    Polievka z morských plodov