Francúzska slepačia polievka
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzska slepačia polievka
Ingrediencie
- 1/2 ks sliepky
- 1 lyžica masla
- soľ
- 0,7 l hydinového vývaru (voda 3 kocky)
- 1 ks citrón
- petržlenovú vňať
- 1,5 dl červeného vína
- štipku zázvoru
- štipku mletej škorice
- 2 ks žemle (sendvič)
Postup
Krok 1
Očistená, umytá sliepka sa rozseká na štvrtky, rýchlo sa opečie na masle z obidvoch strán, zaleje hydinovým vývarom, vínom a po zovretí sa varí tiahnutím. Počas varenia sa zbiera pena a asi po 30 minútach sa pridá mletý zázvor, škorica a na kocky nakrájaný nasucho opečený sendvič, osolí sa a ochutí citrónovou šťavou. Mäkké mäso sa vyberie, vykostí, nakrája na rovnomerné kusy. Polievka sa precedí cez husté cedidlo a prešľahá. Pri podávaní sa do taniera vloží mäso a zaleje sa horúcou polievkou.