Ragú z bažanta na spôsob monteglace
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Zverina , Pernatá zverina
Ingrediencie
- 200 g upečeného mäsa z bažanta, 50 g upečenej husacej pečene, 50 g udusených šampiňónov, 25 g konzervovanej hľuzovky, 100 g omáčky madeira, 0,2 dl portského vína, 1 citrón, 10 ks paštétiek z maslového cesta.
Postup
Krok 1
Upečené, vykostené mäso z bažanta a pečená husacia pečeň sa nakrájajú na drobné rovnomerné kocky, pridajú sa na tenké plátky nakrájané udusené šampiňóny a najemno nakrájané hľuzovky. Pripravená zmes sa zmieša s omáčkou madeira, dochutí portským vínom a citrónovou šťavou. Hotové ragú sa plní do pečených paštétok z maslového cesta a v rozohriatej rúre sa pred podávaním ohreje.