Cassoulet

2016-05-27
  • Cassoulet

Popis

Stará francúzska lahôdka z fazule a mäsa.

Ingrediencie

  • 500 g suchej bielej fazule
  • 2 lyžica masti
  • 2 ks bravčové uši
  • 6 strúčik strúčikov cesnaku
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 ks mrkvy
  • 4 plátok bravčového karé s kosťou
  • 2 lyžica paradajkového pretlaku
  • 4 plátok bravčovej krkovičky
  • zväzok petržlenovej vňate
  • 2 bobkové listy
  • 2 vetvička tymianu
  • kúsok čili papričky
  • 1 lyžica kačacej masti
  • 2 ks kačacie prsia s kožou
  • 2 ks klobásy
  • 4 lyžica čerstvej (mäkkej) strúhanky
  • 2 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate

Postup

Krok 1

12 hodín vopred namočenú fazuľu dáme variť do vody, bez soli. Fazuľu uvaríme tak, aby bola iba polomäkká. Vo veľkom kastróle, na masti opečieme plátky bravčového karé a krkovičky, na ktorých sme okraje narezali okraje. Opečené mäso odložíme na teplý tanier.

Krok 2

Do tuku vložíme očistené, na pásiky široké asi dva centimetre, pokrájané bravčové uši, pridáme celé strúčiky cesnaku, nahrubo pokrájanú cibuľu a na väčšie kolieska pokrájanú mrkvu. Poukladáme opečené plátky bravčového karé, pridáme paradajkový pretlak a navrstvíme časť polomäkkej fazule. Na fazuľu položíme osolené, osmažené plátky krkovičky a navrch položíme motúzikom zviazanú petržlenovú vňať, bobkové listy a tymian (bouquet garni), kúsok čili papričky a zvyšok fazule. Prilejeme toľko vody v ktorej sa varila fazuľa, aby tekutina siahala až povrch plátkov krkovičky. Necháme zovrieť na sporáku, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C na dve hodiny.

Krok 3

Na kačacích prsiach narežeme kožu do štvorcov. Opečieme ich na kačacom tuku, najprv kožou dolu. Súčasne, s kačacími prsiami, opečieme klobásy s niekoľkými zárezmi na povrchu. Opečené kačacie prsia pokrájame na plátky hrubé asi jeden centimeter, klobásy prekrojíme na polovice a položíme navrch obsahu kastróla, aj s masťou v ktorej sa opekali. Prilejeme, ak je to potrebné, aj vodu, ktorá nám zostala z varenia fazule. Povrch zľahka posypeme strúhankou a odkryté vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na desať minút.

Krok 4

Upečené jedlo posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 438
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

439

Podobné recepty:
  • Zapekaný karfiol s mäsom

    Zapekaný karfiol s mäsom

  • Mäsové veže

    Mäsové veže

  • Marinovaná krkovička

    Marinovaná krkovička