Treska na neapolský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej tresky, 1 lyžičku soli, 1 väčšiu cibuľu, 2 lyžice hladkej múky, 2,5 dl červeného vína, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 60 g mandlí, citrón.

Postup

Krok 1

Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) sa nakrájajú kúsky, 200 g na porciu. Jednotlivé kúsky sa osolia a nechajú odležať. Na oleji sa spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridá sa v múke obalená ryba, z obidvoch strán sa mierne opečie a zaleje vínom. Pridá sa mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Udusená ryba sa vyberie, šťava sa precedí, podľa potreby doleje rybím vývarom, pridajú sa nakrájané, olúpané mandle, krátko sa povarí a podľa potreby dochutí soľou, citrónovou šťavou a naleje sa na rybu. Porcia ryby sa položí na tanier a poleje šťavou s vložkou mandlí. Vhodná príloha: rôzne druhy varených cestovín.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1066
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1067

Podobné recepty:
  • Žabie stehienka na luganský spôsob

    Žabie stehienka na luganský spôsob

  • Krevety a mušle podľa Charlieho

    Krevety a mušle podľa Charlieho

  • Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou

    Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou

kuk