Treska na neapolský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- 1 kg mrazenej tresky, 1 lyžičku soli, 1 väčšiu cibuľu, 2 lyžice hladkej múky, 2,5 dl červeného vína, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 60 g mandlí, citrón.
Postup
Krok 1
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) sa nakrájajú kúsky, 200 g na porciu. Jednotlivé kúsky sa osolia a nechajú odležať. Na oleji sa spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridá sa v múke obalená ryba, z obidvoch strán sa mierne opečie a zaleje vínom. Pridá sa mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Udusená ryba sa vyberie, šťava sa precedí, podľa potreby doleje rybím vývarom, pridajú sa nakrájané, olúpané mandle, krátko sa povarí a podľa potreby dochutí soľou, citrónovou šťavou a naleje sa na rybu. Porcia ryby sa položí na tanier a poleje šťavou s vložkou mandlí. Vhodná príloha: rôzne druhy varených cestovín.