Baranie stehno na bordeauxsky spôsob

2015-12-02

Popis

Šťavnaté mäso z barana pripravené na bordeauxský spôsob. Podávame s najrozličnejšími prílohami.

Ingrediencie

  • 1 kg baranieho stehna bez kosti
  • 4 strúčik cesnaku
  • 50 g konzervovaných olív
  • 25 g sardelových rezov
  • 50 g bravčového bôčika
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • 2 ks klinčeky
  • 2 ks feferóny
  • 1 ks citrón
  • 1 dl oleja
  • 50 g cibule
  • 100 g bravčových koží
  • 25 g sušených húb
  • muškátový oriešok
  • 3.5 dl červeného vína
  • soľ
  • 50 g mrkvy

Postup

Krok 1

Vykostené, očistené, upravené, umyté, osušené baranie mäso sa prešpikuje na štvrtky nakrájaným cesnakom, olivami, na hrubšie rezance nakrájaným bôčikom, sardelami a upevní motúzom. Pripravené mäso sa osolí, okorení mletým čiernym korením, muškátovým orieškom, vloží do vhodnej nádoby, posype na rezance nakrájanými feferónmi, pridajú sa nahrubo rozdrvené klinčeky, poleje sa olejom a nechá marinovať 24 hodín v chlade.

Krok 2

Počas marinovania sa stehno niekoľkokrát obráti. Mäso sa vyberie, opečie na oleji zo všetkých strán. Na dno kastróla sa vložia očistené, umyté bravčové kožky, na plátky nakrájaná mrkva, v slanej vode uvarené huby a na plátky nakrájaná cibuľa. Všetko sa podleje vínom a pod pokrývkou na miernom ohni dusí domäkka. V priebehu dusenia sa mäso polieva vlastnou šťavou, podľa potreby dolieva horúcou vodou. Upečené, mäkké mäso sa vyberie, zbaví motúza, vloží do kastróla a uchová v teple.

Krok 3

Šťava sa prevarí, dochutí soľou, korením, podľa potreby doleje vodou, prevarí a precedí. Šťava sa podáva osobitne v omáčniku.

Krok 4

Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, rozlične upravená dusená ryža, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 995
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

996

Podobné recepty:
  • Baranie rebierko na spôsob Abdul-Hamid

    Baranie rebierko na spôsob Abdul-Hamid

  • Guláš z mäsa marinovaného v borovičke

    Guláš z mäsa marinovaného v borovičke

  • Ruský teľací rezeň II

    Ruský teľací rezeň II

kuk