Perlička dusená na slanine

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg perličky, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, 2 lyžice masla, 100 g cibule, 3 dl bieleho vývaru, po 4 zrnká nového a čierneho korenia.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá, osušená perlička sa prešpikuje polovicou slaniny nakrájanej na tenké prúžky. Pripravená perlička sa osolí zvonku aj znútra, drezíruje a upevní motúzom alebo kovovou ihlicou. Zvyšok slaniny nakrájanej na kocky sa mierne rozškvarí, pridá sa polovica masla, nadrobno nakrájaná cibuľa a opraží sa do zlatista, zastrekne vývarom a vloží sa nahrubo rozdrvené čierne a nové korenie. Do základu sa vloží pripravená perlička a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa polieva šťavou, podľa potreby sa dolieva vývarom, pričom treba dbať, aby sa cibuľa nepripálila. Upečená, mäkká perlička sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa upraví buď vyvarením, alebo doliatím vývaru na potrebné množstvo, pridá sa zvyšok masla, dochutí soľou a krátko povarí. Šťava sa necedí. Pri podávaní sa vždy narežú kĺby a porcia sa polieva šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1156
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1157

Podobné recepty:
  • Galantína z kurčaťa

    Galantína z kurčaťa

  • Tajomstvo orientu

    Tajomstvo orientu

  • Kuracie prsia na víne

    Kuracie prsia na víne

kuk