Zapekané špenátové halušky
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Zapekané špenátové halušky
Ingrediencie
- 7 ks vajec
- 500 g polohrubej múky
- 200 g špenátového pretlaku
- 200 g bryndze
- 200 g prerastenej slaniny
- 3 ks cibule
- 2 ks kyslé smotany
Postup
Krok 1
Z múky, troch vajec, špenátu, štipky soli a vody vypracujeme polotuhé cesto. Cesto pretláčame cez „haluškovač“ do vriacej vody. Uvarené halušky scedíme. Nadrobno pokrájanú cibuľu spolu s o slaninou pokrájanou na malé kocky krátko osmažíme. Po vychladnutí zmiešame s haluškami. Kyslú smotanu rozšľaháme so štyrmi vajciami a bryndzou. Pridáme k haluškám a premiešame. Ak je bryndza menej slaná, môžeme pridať aj soľ. Zmes vylejeme do hlbšieho pekáča a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Neskôr teplotu znížime. Zapekáme 30 minút.