Králik divý na cesnaku

2016-07-13

Ingrediencie

  • 1 kg králika, 100 g slaniny, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku soli, 3 lyžice masti, 2 cibule, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, 1 lyžičku hladkej múky, 4 dl hovädzieho vývaru.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý, osušený a odblanený chrbát a stehná sa prešpikujú polovičným množstvom slaniny, nakrájanej na prúžky. Prešpikované mäso sa potrie cesnakom rozotretým so soľou a nechá odležať. Nadrobno nakrájaná cibuľa sa opraží dozlata na masti so zvyškom slaniny, pokrájanej na kocky, pridá sa korenie, vloží mäso, mierne podleje vývarom a pečie v rúre domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou. Upečené mäso sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží a zaleje vývarom, zamieša a povarí, kým sa tuk neoddeľuje od šťavy. Šťava sa neprecedí. Pri podávaní sa na tanier kladie rez zo stehna a chrbta a podlieva sa šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ryža, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2159
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2160

Podobné recepty:
  • Jarabica na maďarský spôsob

    Jarabica na maďarský spôsob

  • Soté z králika na labužnícky spôsob

    Soté z králika na labužnícky spôsob

  • Pečený bažant s ananásom

    Pečený bažant s ananásom

kuk