Prírodné rebierko z diviaka

2016-06-06

Ingrediencie

  • 1 kg pečienky z diviaka, 2 lyžice masti, 1 cibuľu, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, borievky, 1 lyžicu masla, 1 lyžičku hladkej múky.

Postup

Krok 1

Z očisteného, umytého a osušeného chrbta sa odsekne časť chrbtových a rebrových kostí a nakrájajú sa rebierka s hmotnosťou 166 g na porciu. Mäso z rebierok sa čiastočne uvoľní, zľahka naklepe a krátko sa narežú okrajové blany. Pripravené rebierka sa rýchlo opečú na masti z obidvoch strán. V masti po opekaní sa dozlata opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, zastrekne vodou, vložia sa opečené rebierka, osolia, okorenia a pod pokrývkou sa dusia domäkka. Počas dusenia sa rebierka podľa potreby dolievajú vodou. Udusené rebierka sa vyberú, šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, krátko opraží a zaleje vodou, dobre zamieša a prevarí. Pred dovarením sa dochutí soľou, precedí na rebierka, pridá sa maslo a už sa nevarí. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, dusená ryža, zeleninové šaláty, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1441
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1442

Podobné recepty:
  • Danielie filé mignon s ovocím

    Danielie filé mignon s ovocím

  • Zverinový vývar

    Zverinový vývar

  • Srnčie ragú na víne

    Srnčie ragú na víne

kuk