Divá kačica pečená
2016-04-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Pernatá zverina
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 150 min.
- Celkový čas : 170 min.
Popis
Pri pečení kačice musíme dávať pozor a podlievať ju vlastnou šťavou. Pečená kačica tak zostane mäkká a šťavnatá.
Ingrediencie
- 1.5 kg divej kačice
- 1 lyžička soli
- 1 ks mrkvu
- 1 ks cibuľu
- 100 g masla
- bobkový list
- 1 ks citrón
- borievky
- 2.5 dl hovädzieho vývaru
- 1 dl červeného vína
- 1 lyžička hladkej múky
Postup
Krok 1
Očistená, vypitvaná, nad plameňom opálená, umytá a osušená kačica sa oseká. Upravená sa mierne osolí znútra i zvonku. Pripravená kačica sa vloží do pekáča s maslom, mrkvou, cibuľou nakrájanou na plátky, pridá sa bobkový list, citrónová kôra, šťava, borievky a pečie sa domäkka.
Krok 2
Počas pečenia sa kačica polieva vlastnou šťavou a podľa potreby podlieva vývarom. Upečená kačica sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží a zaleje zvyšným vývarom. Dobre sa zamieša a prevarí.
Krok 3
Pred dovarením sa pridá víno, dochutí a precedí.
Krok 4
Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ryža, zeleninové šaláty.