Zemiakové placky s patizónom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 500 g zemiakov, 30 g patizónov, 1 cibuľa, rastlinný olej, 300 g polohrubej múky, soľ, drvená rasca, vegeta, 5 strúčikov cesnaku, majorán, nadrobno posekaný čerstvý kôpor, rastlinný olej na pečenie.
Postup
Krok 1
Zemiaky aj patizón očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme nadrobno posekanú cibuľu, ktorú sme opražili na troche rastlinného oleja, polohrubú múku, soľ, drvenú rascu, vegetu, rozotretý cesnak, majorán a nadrobno posekaný čerstvý kôpor. Všetko spolu vymiešame a na mierne vymastenej palacinkárni pečieme malé placky z obidvoch strán.