Šči z čerstvej kapusty

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa, 500 g kapusty, 150 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľu, 2 lyžice oleja, 200 g rajčiakov, čierne korenie, bobkový list, soľ, prípadne 200 g zemiakov.

Postup

Krok 1

Mäso varíme vo vode 1,5 až 2 hodiny. Uvarené mäso vyberieme a do precedeného vývaru vložíme na rezance nakrájanú kapustu, nakrájanú zeleninu a cibuľu krátko podusenú na oleji. Varíme 30 až 40 minút. 10 minút pred dovarením pridáme korenie, bobkový list a soľ a olúpané, pokrájané rajčiaky a uvarené, pokrájané mäso. Ak použijeme aj zemiaky, tie vložíme nakrájané na kocky 20 minút pred dovarením polievky. Do polievky bez zemiakov môžeme pred jej dokončením pridať zásmažku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1270
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1271

Podobné recepty:
  • Zuppa di pomidori (Talianska rajčinová polievka)

    Zuppa di pomidori (Talianska rajčinová polievka)

  • Kelová polievka s cestovinou

    Kelová polievka s cestovinou

  • Mrkvovo-kokosová polievka s karí

    Mrkvovo-kokosová polievka s karí