Kelová polievka

2005-02-20

Ingrediencie

  • 1 menší kel, 1 cibuľu, 1 až 3 strúčiky cesnaku, 2 až 3 stredne veľké zemiaky, zeleninovú koreniacu zmes, celé nové korenie, bobkový list, hladkú múku, olej, majorán, strúhaný syr.

Postup

Krok 1

Na oleji si osmažíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme na malé kúsky pokrájaný kel a chvíľu smažíme. Pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, zeleninovú koreniacu zmes, nové korenie a bobkový list. Všetko zalejeme asi 1 litrom vody a varíme. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme v troche vody rozhabarkovanú múku, roztlačený cesnak a necháme prevrieť. Odstavíme z ohňa a prisypeme majorán. Zakryté necháme postáť. Pred podávaním posypeme polievku postrúhaným syrom. Polievku môžeme prizdobiť aj nasucho opraženým bielym chlebom alebo pečivom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 657
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

658

Podobné recepty:
  • Viedenské halušky

    Viedenské halušky

  • Fazuľová polievka s kyslou kapustou

    Fazuľová polievka s kyslou kapustou

  • Pre krvnú skupinu 0:  polievka z troch strúčikov cesnaku na jednu porciu

    Pre krvnú skupinu 0: polievka z troch strúčikov cesnaku na jednu porciu

kuk