Dusené sójové plátky
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusené sójové plátky podávame s varenou ryžou a rôznymi zeleninovými šalátmi.
Ingrediencie
- 1 bal sójových plátkov
- zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety)
- 400 g póru
- rastlinný olej
- soľ
- muškátový oriešok
- 1 lyžička sójovej omáčky
Postup
Krok 1
Sójové plátky zalejeme vriacim zeleninovým vývarom na 3 až 4 hodiny. Očistený pór pokrájame na kolieska a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme scedené sójové plátky, soľ podľa potreby, postrúhaný muškátový oriešok a sójovú omáčku, podlejeme a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou. Podávame s varenou ryžou a rôznymi zeleninovými šalátmi, pričom nezabúdame na vhodnosť kombinácie s hlavnou rastlinnou skupinou.