Šalát z červenej kapusty a ovocia

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g červenej hlávkovej kapusty, 200 g jabĺk (2 jablká podľa možnosti kyslé), 50 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, 200 g pomarančov, 50 g hrozienok, citrónová šťava, 1 lyžica medu, 30 g slnečnicového oleja, 4 vlašské orechy.

Postup

Krok 1

Očistenú kapustu prekrojíme, vyrežeme hlúb a postrúhame na strúhadle s väčšími otvormi spolu s jedným jabĺčkom. Vložíme do misy, pridáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, osolíme a okoreníme. Druhé jablko prekrojíme, odstránime jadrovník a pokrájame na kocky. Pomaranč ošúpeme a rozoberieme na drobné dieliky. Hrozienka umyjeme v horúcej vode, keď sú veľmi suché namočíme ich už hodinu pred prípravou šalátu. Všetky suroviny zmiešame a pokvapkáme citrónovou šťavou, medom a olejom, premiešame a necháme 1 - 2 hodiny uležať. V prípade potreby dochutíme. Namiesto pomaranča môžeme použiť umyté hrozno (150 g) alebo ošúpaný banán pokrájaný na plátky, namiesto medu práškový cukor. Pred podávaním ovocie upravíme na misku a ozdobíme polovičkami orechov. Podávame s chlebom k mise nárezov alebo k minútkam z mäsa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 739
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

740

Podobné recepty:
  • Šošovicová nátierka (šalát)

    Šošovicová nátierka (šalát)

  • Turecký uhorkový šalát

    Turecký uhorkový šalát

  • Vajíčkový šalát

    Vajíčkový šalát

kuk