Zelerový šalát so syrom a šampiňónmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 200 g zeleru, 1 lyžica octu, šťava z 1 citróna, soľ, mleté čierne korenie, 200 g kapie, 100 g nakladaných uhoriek, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 100 g ementálu, 100 g majonézy, 1 lyžica horčice.
Postup
Krok 1
Surový zeler očistíme a postrúhame najemno. Hneď ho pokvapkáme octom zmiešaným s citrónovou šťavou, aby nezhnedol, osolíme a okoreníme. Surovú alebo nakladanú kapiu, nakladané uhorky a šampiňóny pomiešame spolu so syrom nakrájaným nadrobno a zalejeme majonézou, do ktorej sme primiešali horčicu. Podávame s chlebom.