Bigos - poľské jedlo
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 1 kg kyslej kapusty, 1 kg rôznych druhov mäsa a údenín, sušené huby, sušené slivky, cibuľu, červené víno, bobkový list, nové korenie, mleté čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Kapustu prepláchneme aby nebola veľmi kyslá a dáme variť do vody. Pridáme opraženú cibuľu, slivky pokrájané na menšie kúsky, huby a korenie. Udusené alebo upečené mäso pokrájame na drobné kúsky a pridáme ku kapuste. Podlejeme vínom. Ešte chvíľu varíme a podávame. Hotové jedlo musí byť husté. Množstvo bigosu zvolíme tak, aby sme ho jedli 4 dni. Na 4. Deň je bigos najchutnejší. Podávame s chlebom alebo s pečivom.