Bigos - poľské jedlo

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg kyslej kapusty, 1 kg rôznych druhov mäsa a údenín, sušené huby, sušené slivky, cibuľu, červené víno, bobkový list, nové korenie, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Kapustu prepláchneme aby nebola veľmi kyslá a dáme variť do vody. Pridáme opraženú cibuľu, slivky pokrájané na menšie kúsky, huby a korenie. Udusené alebo upečené mäso pokrájame na drobné kúsky a pridáme ku kapuste. Podlejeme vínom. Ešte chvíľu varíme a podávame. Hotové jedlo musí byť husté. Množstvo bigosu zvolíme tak, aby sme ho jedli 4 dni. Na 4. Deň je bigos najchutnejší. Podávame s chlebom alebo s pečivom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2030
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2031

Podobné recepty:
  • Pre krvnú skupinu 0: posúch z dvoch druhov múky a tekvicového oleja

    Pre krvnú skupinu 0: posúch z dvoch druhov múky a tekvicového oleja

  • Zapečené zemiaky s kapustou

    Zapečené zemiaky s kapustou

  • Cestovinová ryža s baraninou

    Cestovinová ryža s baraninou

kuk