Jablkový koláč I
2016-03-18- komentárov
- Kategórie:
Popis
Nadýchaný sneh z vaječných bielkov, robí z tohto jablkového koláča niečo výnimočné a chutné.
Ingrediencie
- 150 g Cesto:masla
- 150 g práškového cukru
- 4 ks žĺtky
- 150 g mletých orechov
- 150 g výberovej múky
- tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu.
- 700 g Plnka: jabĺk
- 4 ks bielky
- 300 - 350 g práškového cukru.
Postup
Krok 1
Maslo, cukor, žĺtky vymiešame, pridáme orechy a múku. Vylejeme do pripraveného plechu a napoly upečieme. Na poloupečené cesto navrstvíme udusené jablká (olúpané a pokrájané jablká dusíme bez vody a bez cukru). Na jablká rozotrieme tuhý vyšľahaný sneh z bielkov a cukru. V rúre rýchle dopečieme.