Falafel (cícerové fašírky)
2018-01-12- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Falafel (cícerové fašírky)
Ingrediencie
- 800 g uvareného cícera bez vody
- 1 ks cibuľu
- 2 strúčik cesnaku
- 2 lyžica najemno posekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžica najemno posekanej vňate koriandru
- 2 lyžička rímskej rasce
- 2 lyžička semienok koriandru
- 1 lyžička celého čierneho korenia
- 4 lyžica olivového oleja
- 2 ks vajcia
- soľ
- cícerovú múku podľa potreby
- 2 lyžica sezamových semienok
- 1 lyžička soli
- 4 lyžica hladkej múky
Postup
Krok 1
Scedený cícer dáme do mixéra a niekoľkokrát na veľmi krátku dobu zapneme mixér, aby sme cícer rozsekali na menšie kúsky, ale nie na kašu. K cíceru pridáme najemno pokrájanú cibuľu, najemno pokrájaný cesnak, nadrobno pokrájanú petržlenovú a koriandrovú vňať. Rímsku rascu, semienka koriandru a celé čierne korenie krátko nasucho opražíme. Opražené korenia najemno pomelieme a pridáme k cíceru. Pridáme olivový olej, vajcia a lyžičku soli. Zmes zamiesime, vytvarujeme fašírky, ktoré odložíme na hodinu do chladničky. Ak je zmes príliš riedka, primiešame cícerovú múku. Odpočinuté fašírky obalíme v zmesi múky, soli a opražených sezamových semienok a vypražíme ich na oleji. Alebo, potrieme ich olejom, poukladáme na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 200 až 220 stupňov Celzia. Pečieme asi 15 minút . Obrátime ich a pečieme ďalších 10 minút dohneda. Podávame ich teplé v arabskom chlebe s omáčkou tahini, alebo s cesnakovým jogurtom.