Falafel (cícerové fašírky)

2018-01-12
  • Falafel (cícerové fašírky)

Popis

Falafel (cícerové fašírky)

Ingrediencie

  • 800 g uvareného cícera bez vody
  • 1 ks cibuľu
  • 2 strúčik cesnaku
  • 2 lyžica najemno posekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžica najemno posekanej vňate koriandru
  • 2 lyžička rímskej rasce
  • 2 lyžička semienok koriandru
  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • 4 lyžica olivového oleja
  • 2 ks vajcia
  • soľ
  • cícerovú múku podľa potreby
  • 2 lyžica sezamových semienok
  • 1 lyžička soli
  • 4 lyžica hladkej múky

Postup

Krok 1

Scedený cícer dáme do mixéra a niekoľkokrát na veľmi krátku dobu zapneme mixér, aby sme cícer rozsekali na menšie kúsky, ale nie na kašu. K cíceru pridáme najemno pokrájanú cibuľu, najemno pokrájaný cesnak, nadrobno pokrájanú petržlenovú a koriandrovú vňať. Rímsku rascu, semienka koriandru a celé čierne korenie krátko nasucho opražíme. Opražené korenia najemno pomelieme a pridáme k cíceru. Pridáme olivový olej, vajcia a lyžičku soli. Zmes zamiesime, vytvarujeme fašírky, ktoré odložíme na hodinu do chladničky. Ak je zmes príliš riedka, primiešame cícerovú múku. Odpočinuté fašírky obalíme v zmesi múky, soli a opražených sezamových semienok a vypražíme ich na oleji. Alebo, potrieme ich olejom, poukladáme na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 200 až 220 stupňov Celzia. Pečieme asi 15 minút . Obrátime ich a pečieme ďalších 10 minút dohneda. Podávame ich teplé v arabskom chlebe s omáčkou tahini, alebo s cesnakovým jogurtom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 892
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

893

Podobné recepty:
  • Šalát z kyslej kapusty I

    Šalát z kyslej kapusty I

  • Zemiaková baba s hríbmi

    Zemiaková baba s hríbmi

  • Linguine so šampiňónmi

    Linguine so šampiňónmi