Diviak na víne

2016-04-29
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 90 min.

Popis

Pre milovníkov diviačieho mäsa je tu ďalší chutný recept. Pripravte si diviaka na víne a ako prílohu zvoľte napríklad knedľu.

Ingrediencie

  • 800 g stehna z diviaka
  • 4 dl červeného vína
  • trochu citrónovej šťavy
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 2 strúčik cesnaku
  • celé čierne korenie
  • bobkový list
  • 10 zrnko borievok
  • 60 g údenej slaniny
  • 1 lyžica rajčiakového pretlaku
  • 1 dl brusnicového kompótu

Postup

Krok 1

Mäso umyjeme, vložíme do nádoby a zalejeme vínom a citrónovou šťavou. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotretý cesnak, čierne korenie, bobkový list a borievky. Takto pripravené necháme 2-3 dni odležať.

Krok 2

Slaninu pokrájame nadrobno, opražíme na pekáči, pridáme odkvapkané mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Opečené mäso vyberieme na tanier, výpek poprášime múkou, pridáme rajčiakový pretlak, zalejeme marinádou, vložíme naspäť mäso a dusíme až do zmäknutia.

Krok 3

Šťavu pretlačíme a zmiešame s brusnicovým kompótom.

Krok 4

Podávame so žemľovou knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 545
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

546

kuk