Kapustnica podľa Roba, na poľsky spôsob

2018-03-10
  • Kapustnica podľa Roba, na poľsky spôsob
  • Počet porcií : 10
  • Čas prípravy : 25 min.
  • Čas varenia : 90 min.
  • Celkový čas : 115 min.

Popis

Ak chcete vyskúšať kapustnicu naozaj mäsovú, kapustnica na poľský spôsob s tromi druhmi mäsa vás určite poteší.

Ingrediencie

  • 250 g údenej slaniny
  • 1 kg bravčového pliecka
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1 ks pár spišských párkov
  • 300 g údenej klobásy
  • sušené hríby
  • 1 ks bobkový list
  • 3 ks 3 cibule
  • mletú červenú papriku
  • 2 ks 2 zelené papriky
  • 2 ks 2 rajčiny
  • 2 lyžica 2 lyžice rajčinového pretlaku
  • rascu
  • soľ
  • olej alebo masť.

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú slaninu speníme na malom množstve oleja, alebo masti. Pridáme nadrobno nakrájané mäso a nadrobno pokrájanú cibuľu (naraz). Po chvíľke dusenia mäso pustí šťavu. Miešame do odparenia šťavy, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a hneď zalejeme vodou. Pridáme nakrájané rajčiny a papriku. Varíme pokiaľ mäso nie je polomäkké. Pridáme kapustu a bobkový list. Prilejeme za pohár vody. Pridáme bobkový list a na kolieska pokrájanú klobásu a rajčinový pretlak. Keď je mäso a aj kapusta mäkká, pridáme na kolieska pokrájané párky. Podávame s chlebom. Na kapustnicu môžeme dať lyžicu smotany.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 530
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

531

Podobné recepty:
  • Pikantná fazuľová polievka

    Pikantná fazuľová polievka

  • Japonská slepačia polievka

    Japonská slepačia polievka

  • Pórová polievka I

    Pórová polievka I