Kapustnica podľa Roba, na poľsky spôsob
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
- Počet porcií : 10
- Čas prípravy : 25 min.
- Čas varenia : 90 min.
- Celkový čas : 115 min.
Popis
Ak chcete vyskúšať kapustnicu naozaj mäsovú, kapustnica na poľský spôsob s tromi druhmi mäsa vás určite poteší.
Ingrediencie
- 250 g údenej slaniny
- 1 kg bravčového pliecka
- 1 kg kyslej kapusty
- 1 ks pár spišských párkov
- 300 g údenej klobásy
- sušené hríby
- 1 ks bobkový list
- 3 ks 3 cibule
- mletú červenú papriku
- 2 ks 2 zelené papriky
- 2 ks 2 rajčiny
- 2 lyžica 2 lyžice rajčinového pretlaku
- rascu
- soľ
- olej alebo masť.
Postup
Krok 1
Nadrobno pokrájanú slaninu speníme na malom množstve oleja, alebo masti. Pridáme nadrobno nakrájané mäso a nadrobno pokrájanú cibuľu (naraz). Po chvíľke dusenia mäso pustí šťavu. Miešame do odparenia šťavy, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a hneď zalejeme vodou. Pridáme nakrájané rajčiny a papriku. Varíme pokiaľ mäso nie je polomäkké. Pridáme kapustu a bobkový list. Prilejeme za pohár vody. Pridáme bobkový list a na kolieska pokrájanú klobásu a rajčinový pretlak. Keď je mäso a aj kapusta mäkká, pridáme na kolieska pokrájané párky. Podávame s chlebom. Na kapustnicu môžeme dať lyžicu smotany.