Baranie dusené s kelom
2015-12-02- komentárov
- Kategórie:
Popis
Jednoduchý obed plný chuti. Baranie dusené s kelom môžete podávať napríklad s chlebom alebo zemiakmi.
Ingrediencie
- 40 g údenej slaniny
- 50 g cibule
- mletá červená paprika
- 500 g baranieho mäsa z pliecka
- 2 strúčik cesnaku
- voda
- soľ
- 400 g kelu
- rasca
- mleté čierne korenie
- 40 g masti
- 20 g hladkej múky
- 100 g zemiakov
Postup
Krok 1
Slaninu pokrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a podusíme. Potom pridáme červenú papriku, mäso pokrájané na malé kúsky, pokrájaný cesnak, podlejeme vodou, osolíme a dusíme do polomäkka.
Krok 2
Potom pridáme umytý, pokrájaný kel, rascu a mleté čierne korenie. Z masti a múky pripravíme zápražku, ktorou zahustíme mäkké mäso s kelom. Pred dovarením pridáme očistené zemiaky pokrájané na drobné kocky.
Krok 3
Podávame s chlebom.