Baranie dusené s kelom

2015-12-02

Popis

Jednoduchý obed plný chuti. Baranie dusené s kelom môžete podávať napríklad s chlebom alebo zemiakmi.

Ingrediencie

  • 40 g údenej slaniny
  • 50 g cibule
  • mletá červená paprika
  • 500 g baranieho mäsa z pliecka
  • 2 strúčik cesnaku
  • voda
  • soľ
  • 400 g kelu
  • rasca
  • mleté čierne korenie
  • 40 g masti
  • 20 g hladkej múky
  • 100 g zemiakov

Postup

Krok 1

Slaninu pokrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a podusíme. Potom pridáme červenú papriku, mäso pokrájané na malé kúsky, pokrájaný cesnak, podlejeme vodou, osolíme a dusíme do polomäkka.

Krok 2

Potom pridáme umytý, pokrájaný kel, rascu a mleté čierne korenie. Z masti a múky pripravíme zápražku, ktorou zahustíme mäkké mäso s kelom. Pred dovarením pridáme očistené zemiaky pokrájané na drobné kocky.

Krok 3

Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 304
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

305

kuk