Báčanské rizoto (Maďarsko)
2015-11-26- komentárov
- Kategórie:
Popis
Recept z maďarskej kuchyne na chutné bravčové rizoto. Rizoto podávame netradične, s chlebom.
Ingrediencie
- 2 ks cibule
- 80 g bravčovej masti
- mletá červená paprika
- 150 g bravčového mäsa
- soľ
- voda
- 300 g ryže
- 300 g leča
Postup
Krok 1
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na polovici masti do zlatožlta, pridáme papriku a ihneď aj mäso pokrájané na kocky, opečieme, osolíme, podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou dusíme asi 50 minút. Počas dusenia podľa potreby ešte podlievame vodou. Prebratú a umytú ryžu opečieme na zvyšku masti do sklovita a spolu s lečom pridáme k mäsu. Prilejeme asi 3/4 l vody a dusíme do mäkka. Podávame s chlebom.