Báčanské rizoto (Maďarsko)

2015-11-26

Popis

Recept z maďarskej kuchyne na chutné bravčové rizoto. Rizoto podávame netradične, s chlebom.

Ingrediencie

  • 2 ks cibule
  • 80 g bravčovej masti
  • mletá červená paprika
  • 150 g bravčového mäsa
  • soľ
  • voda
  • 300 g ryže
  • 300 g leča

Postup

Krok 1

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na polovici masti do zlatožlta, pridáme papriku a ihneď aj mäso pokrájané na kocky, opečieme, osolíme, podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou dusíme asi 50 minút. Počas dusenia podľa potreby ešte podlievame vodou. Prebratú a umytú ryžu opečieme na zvyšku masti do sklovita a spolu s lečom pridáme k mäsu. Prilejeme asi 3/4 l vody a dusíme do mäkka. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 558
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

559

kuk