Falošné cinzano
2018-01-15- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Iné , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Falošné cinzano
Ingrediencie
- 3,5 l vody
- 1,5 kg cukru
- 0,5 kg ryže
- 100 g hrozienok
- 6 ks klinčekov
- 1 ks celej škorice
- 2 ks citróny
- 1/2 kocka kvasníc
Postup
Krok 1
Uvaríme vodu, do ktorej primiešame cukor. Po rozpustení cukru necháme vychladnúť. Do 5-litrového pohára dáme umytú ryžu, rozdrobené kvasnice, hrozienka, klinčeky, škoricu a citróny pokrájané aj so šupkou na kolieska. Všetko zalejeme cukrovou vodou, pohár uzatvoríme namočeným celofánom, ktorý previažeme gumičkou a prepichneme ho ihlou. Necháme kvasiť 4 týždne. Vykvasené víno scedíme, prelejeme do fliaš, uzatvoríme ich a necháme dozrieť 14 dní.